Teknikmöte Örebro

Den 23-24 januari hade vi ett Teknikmöte i Örebro där vi träffade elever från hela Örebro län. Vilket var väldigt roligt. Det var elever från Karlskoga, Lindesberg, Hallsberg och Örebro som kom och pratade med ingenjörerna från våra medverkande företag. Inpirationsföreläsningarna hölls av Nader Asnafi professor i maskinteknik vid Örebro universitet och med en lång bakgrund inom industrin, han pratade om hur 3D printing kommer att förändra produktionen inom svensk industri. Den andra föreläsningen hölls av Göran Nyström som är vice VD på Ovako och han berättade om stålevolutionen och hur materialet stål kommer att kunna utvecklas i framtiden.

Totalt kom ca 270 elever under dessa två dagar. Det var många som blev både inspirerade och nyfikna efter de samtal och möten de fick vara med om.

Ett stort tack till de medverkande företagen Epiroc, Sandvik, Ovako och Outokumpu samt till ambassadörer och studenter från KTH och LTU som var på plats. Och naturligtvis till alla elever och lärare som kom och besökte vårt Teknikmöte.